torstai 24. heinäkuuta 2014

HOW TO // Matcha-jäätelö



Moikka!

Tällä viikolla HOW TO –blogisarjassa pitäydytään helteitä kunnioittavassa teemassa ja tehdään kotikutoisesti vihreällä teellä maustettua jäätelöä.

Tässä jäätelössä on sellainen hauska ominaisuus, että se alkaa maistua paremmalta mitä pidemmälle annostaan syö. Suosittelen testaamaan ja tarjoamaan ystäville esimerkiksi sushiaterian jälkeen.




Matcha-jäätelö pitkän kaavan kautta

Tarvittavat raaka-aineet:

4 kpl     kananmunan keltuaista
1,5 dl    sokeria
3 dl       täysmaitoa
2-3 rkl   Matcha–teejauhetta
3 dl       kuohukermaa




Step by step:

1. Vaahdota keltuaiset ja sokeri sopivan kokoisessa astiassa

2. Kuumenna maito kattilassa lähes kiehumispisteeseen.

3. Kaada tilkka maitoa munasokeri seokseen reippaasti sekoittaen. Kaada sitten loputkin maidosta ohuena nauhana kokoajan sekoittaen. Kaada seos takaisin kattilaan ja kuumenna pienellä lämmöllä, kunnes vaahto katoaa ja seos sakenee. Älä anna seoksen kiehua! Laita seos jäähtymään.

4. Siivilöi matcha –jauhe jäähtyneeseen munamaitoseokseen ja sekoita tasaiseksi. Jos jauhe jää paakulle munamaitoseokseen voit, siivilöidä koko seoksen vielä kertaalleen. (NOTE: itse käytin 3 rkl matchaa ja jäätelöstä tuli voimakkaasti vihreän teen makuinen)

5. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää jäähtyneeseen maitomuna -seokseen. Kaada pakastusastiaan ja laita 3 tunniksi pakastimeen.

6. Ota jäätelö pois pakastimesta ja sekoita sitä joko sähkövatkaimella tai muulla survimella, jotta syntyneet kiteet rikkoutuisivat. Laita takaisin pakastimeen ja toista 2 tunnin kuluttua. Pakasta vielä vähintään 2 tunnin ajan ennen tarjoilua.




Matcha-jäätelö à la mutkat suoriksi

Tarvittavat raaka-aineet:

1 l       vanilijakermajäätelöä

3 rkl    matcha teejauhetta



Step by step:
 

1. Nosta jäätelö kulhoon ja jääkaappiin sulaamaan 20-30 minuutiksi, jäätelön tulee olla puolisulaa, ei siis kokonaan sulanutta.

2. Lisää matcha-jauhe siivilän läpi ja sekoita tasaisesti puolisulan jäätelön joukkoon. 

3. Laita kulho takaisin pakastimeen. Jäätelö on valmista nautittavaksi n. 
tunnissa.

HUOM. älä sekoita puolisulaa jäätelöä enempää kuin on tarve, sillä jäätelö menettää kuohkeuttaan.
_____





Aika hullun siistiä tuo jäätelön tekeminen itse. Vähän tosin tarvitsee rannetta! Ensi viikolla HOW TO -osiossa mennään vähän iltaohjelman puolelle ja tehdään jasmiini tee mojitoa. Kannattaa siis pysyä holleilla!

-Miikka




1 kommentti:

  1. TIP BOX: Lisää tuoretta minttua ja purista limen mehua jäätelöannoksiin! Lime leikkaa teen makua kivasti ja saat aivan toisenlaisen herkkujälkkärin.

    -Miikka

    VastaaPoista