torstai 28. elokuuta 2014

HOW TO // Bubble tea

Moi!

"Bubble tea, bubble bubble bubble tea..." Kaikki tietää varmaan Major Lazerin Bubble tea -kappaleen?

Tänään tehdään siis bubble teetä eli kuplateetä näin meille suomalaisille käännettynä. Kuplatee on tosi kovassa nosteessa maailmalla ja ei varmaan ehdi kulua hirveästi aikaa, että Suomeen tupsahtaa kuplateehuoneita.

Kuplanteen tekeminen itse ei tuota suurempaa pään vaivaa. Se on 80% odottelua ja 20% tekemistä.

Bubble tea - Kuplatee 




Kuplateen sielu ja ruumis ovat tapioca-helmet. Ne on maniokki nimisestä kasvista eristettyä tärkkelystä tiivistettynä pikku palloiksi. Nuo tapioca-helmet voi tehdä itsekin tapioca-jauhosta. Itse päädyin ostamaan ne Helsingissä sijaitsevasta itämaisia elintarvikkeita myyvästä Vii-Voanista.

Kuplateetä voi lähtee jalostamaan kermaiseksi maidon kera tai hedelmäiseksi mehun kanssa. Itse lähdin noista ensimmäiselle linjalle ja käytin teenä Milk Oolongia, pyrkien todella kermaiseen lopputulokseen.

Tarvittavat ainesosat (2 annosta)





1 dl Tapioca-helmiä
1 dl sokeria
4 - 6 tl vapaavalintaista teetä
2 dl maitoa (tai mehua)
2 + 8 + 1 dl vettä

Step by step

1. Hauduta 2 dl voimakasta teetä. Älä pidennä haudutusaikaa tai nosta haudutusveden lämpötilaa. Laita vaan enemmän teetä. Näin vältyt teen muuttumasta kitkeräksi. Laita haudutettu tee jääkaappiin viilenemään.

2. Keitä tapioca-helmet. Laita 1 dl helmiä kohti 8 dl vettä keittymään. Kun vesi kiehuu, lisää helmet. Keitä täysillä tehoilla ~3 min. Pudota lämmöt keskiteholle ja keittele 10-15 min. Ota kattila pois levyltä ja anna jäähtyä toiset 10-15 min. 

(Odotellessa voit tehdä kohdan 3.)

Poista ylimääräiset vedet kattilasta ja kaada helmet kulhoon.

3. Duunaile siirappi: laita 1 dl vettä keittymään. Ota levyltä pois, kun se kiehuu ja lisää 1 dl sokeria joukkoon. Sekoittele, kunnes sokeri on täysin liuennut.

4. Kaada siirappi keitettyjen helmien joukkoon. Laita kulho jäähtymään.

5. Jaa jäähtyneet helmet sekä tee tarjoilulaseihin ja lisää maito.

6. Nauti.







____

Milk Oolong sopi erinomaisesti tuohon maidolla jatkettuun versioon. Suosittelen testamaan ihan first thing tomorrow.

Tapioca-helmet on parhaita, kun ne syö 3-4 tunnin sisällä keittelystä. Ne kyllä säilyy hyvin muutaman päivän jääkaapissa, kun ne on siinä siirapissa. Helmien koostumus tosin ehtii vähän muuttua.




____

Laittakaa kysymksiä vaan tulemaan, jos jäi jotain epäselväksi. Ensi viikolla tehdään Matcha-lattea! Eli maitoisalla linjalla jatketaan. Tule silloinkin palvelimille!

-Miikka




2 kommenttia: