torstai 4. joulukuuta 2014

HOW TO // Matchamysli

Moikka!

Tänään HOW TO -osiossa tehdään mielettömän upea kyytipoika maidolle, jugurtille tai mille tahansa, jonka kanssa tykkäät nauttia mysliä.

Itse tehty mysli on melko nopea sekä helppo valmistaa, ja siihen käytettäviä raaka-aineita voi varioida ihan oman maun mukaan. Meidän tapauksessa pääroolissa tietenkin esiintyy vihreä teejauhe; matcha.

Matchamysli




Ainekset: 

5 dl kaurahiutaleita 
1 dl auringonkukan siemeniä
0,5 dl pellavan siemeniä
0,5 dl seesamin siemeniä
0,5 dl hasselpähkinöitä
0,5 dl saksanpähkinöitä
0,5 dl kookosöljyä (tai rypsiöljyä)
1,5 rkl hunajaa
1-2 dl rusinoita
1 dl kuivattuja karpaloita
2 tl matchaa





Step by step: 

1. Pilko saksan- ja hasselpähkinöitä hieman pienemmiksi.

2. Lämmitä kattilassa öljy ja hunaja. Älä kiehauta.

3. Lisää kaurahiutaleet, siemenet ja pähkinät kattilaan. Sekoita tasaiseksi.

4. Kaada seos uunipellille ja laita 175 asteiseen uuniin noin 15 minuutiksi. Vahdi ja kääntele seosta välillä paistamisen aikana. Mysli tummuu ja kärvähtää melko helposti ilman kääntelyä.

5. Seos on valmis, kun se on sopivasti paahtunut ja tummunut hieman. Ota seos pois uunista ja lisää rusinat sekä karpalot.

6. Sirota matcha myslin sekaan. Sekoita ja valmista tuli!



 ___

NOTE: Sirottele matchaa oman maun mukaisesti. Kahdesta teelusikallisesta tulee mieto teetwisti.

NOTE 2: Voit käyttää mieleisiäsi hiutaleita, pähkinöitä, siemeniä, marjoja, hedelmiä ja muita lisukkeita, mutta noudata oheista prosessia (marjat ja hedelmät vasta uunin jälkeen).
___

Ihan mielettömän hyvän tuoksuinen ja makuinen hässäkkä. Täytyy huomauttaa, että tämähän on myös gluteeniton, kun käyttää 100% kaurahiutaleita.

NAM.


___

Ensi torstaina taas lisää HOW TO -osiota. Palaa silloinkin palvelimille.

-Miikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti