torstai 14. elokuuta 2014

HOW TO // Vesimelonijäätee

Moikka!

Tänään tosiaan luvassa todella hauska vesimelonijäätee. Siistiä tehdä ja herkullista nauttiakin!


Vesimelonijäätee 

Tarvittavat ainekset 


  
(Neljälle hengelle)

1/2 minivesimeloni (ja pikkusen koristeluun mahdollisesti)
6 tl vihreää teetä 
5 dl vettä teen haudutukseen
1 dl sokeria
1 dl vettä "basilikasiirappiin"
1 dl basilikaa
2-3 limeä

Step by step 

1. Hauduta tee ohjeen mukaisesti (mulla Yunnan Green Tea:  1-2 tl, 3 min). Laita tee jäähtymään jääkaappiin tai kylmennä jäillä, jos on enemmän kiire. Muista silloin lisätä teen annostusta.

2. Leikkaa vesimeloni ja laita puolikkaan vesimelonin lihat blenderiin (sauvasekotin myös ok) ja työstä ihan mehuksi. Valuta mehu siivilän läpi kannuun. Avita mehun valumista lusikalla tarvittaessa.

3. Tee "basilikasiirappi": laita vesi ja sokeri kattilaan keskikuumalle teholle. Lämmittele niin kauan, että sokeri on kokonaan liennut ja ota levyltä pois. Lisää sen jälkeen silputtu basilika ja sekoittele. Laita jäähtymään.

4. Kun tee ja siirappi on jäähtynyt yhdistä vesimelonin mehu, tee ja siirappi kannuun. Laita siirappia varovasti, jos et halua hirveän makeata juomaa. Purista limen mehut mukaan.

5. Sekoita, kaada, koristele, tarjoile ja nauti!


Voit korvata "basilikasiirapin" jollain terveellisemmälläkin vaihtoehdolla ja hauduttaa basilikaa teen kanssa, jolloin siitä irtoaa myös kivasti makua.

Juoma säilyy ilmalta suojattuna jääkaapissa nelisen päivää. Huomaa, että vesimelonin mehu saostuu seistessä joten sekoittele ennen tarjoilua.

____

Jep, siinä se! Ihan mielettömän pirteä setti. Suosittelen kokeilemaan ja varioimaan halujen mukaan.

Ensi viikolla HOW TO -blogisarjassa näytetään erilaisia teen haudutusmenetelmiä. Tule silloinkin tonteille!

-Miikka
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti