torstai 9. lokakuuta 2014

HOW TO // Matcha-mango mehujää

Moikka!

Tavanomaisesti mehujäiden ja muiden kylmien nautintoaineiden reseptit ilmestyvät hieman otollisemman sesongin läheisyydessä, mutta nyt rikotaan rajoja.

Itse pidän todella paljon kylmän ja kuuman kontrastista, joten tykkään syödä jäätelöä teen kanssa. Vuodenajasta riippumatta!

Matcha-mango mehujää 




Tänään ohjelmassa on siis teellä viritetty kerrosmehujää. Taas kerran reseptimme pääroolissa komeilee matcha, jota kannattelee ihanan pehmeä mangokerros.

Jos olet tämän vihreän teejauheen läheinen ystävä, niin kannattaa kurkata blogimme muita matcha-aiheisia postauksia.

Tarvittavat ainesosat: 

4 mehujäätä

Matchakerros:

0,5 rkl matchaa
1,5 dl kookosmaitoa
2-3 tl agave siirappia

Mangokerros:

2 dl tuoretta mangoa
0,5 dl kookosmaitoa
1/2 sitruunan mehu





Step by step: 

1. Päätä kumman kerroksen haluat mehujääpuikon kärkipaikalle ja valmista se ensin. Itse tykkään laittaa vihreän teen päällimäiseksi.

2. Laita kookomaito, agave siirappi ja matcha blenderiin. Työstä kunnes ne ovat sekoittuneet tasaisesti. NOTE: kokeneemmat matchan juojat voivat käyttää ohjeistusta enemmän teejauhetta halutessaan.

3. Jaa seos mehujäämuotteihin (itsellä käytössä pahviset kertakäyttömukit). Tämän annostus riittää neljään pieneen mehujäähän.

4. Laita muotit pakkaseen. Annan matchakerroksen jähmettyä niin, että kerrokset eivät sekoitu toisiinsa, kun kaadat mangokerroksen muottiin. 1-1,5 tuntia riittää.
 
5. Huuhtele blenderi ja tee mangoseos: laita mango, kookosmaito sekä sitruunanmehu blenderiin ja sekoita tasaiseksi.

6. Kaada seos ensimmäisen kerroksen päälle mehujäämuotteihin. Laita tässä vaiheessa jäätelötikut kiinni, jos käytät tätä innovatiivista pahvimukimenetelmää. Voit pikkuisen nytkytellä ja taputella muotteja ilmakuplien poistamiseksi. Laita pakkaseen muutamaksi tunniksi tai niin pitkäksi aikaa, että ovat kunnolla jähmettyneet.

7. Poista muotit ja nauti!



____

Mmm... Tämä on niin super pehmeä ja raikas puikko. Huomaa myös, että tämä on verrattaen melko terveellinen! 5/5.





-Miikka 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti