torstai 2. lokakuuta 2014

HOW TO // Viskiteetoti

Moikka!

Tänään HOW TO -osiossa mennään taas hieman ehtoon puolelle ja tehdään viskitotia, jonka elintärkeä ainesosa on musta tee. Tätä voisi kyllä juoda niin paljon kuin napa vetää, mutta kohtuus kaikessa. Sopii muuten erinomaisesti kehon ja mielen lämmikkeeksi näin kylmeneviin syysiltoihin.

Viskiteetoti  



Viskiteetoti on äärimmäisen helppo valmistaa, mutta siihen tulevien ainesosien kerääminen ei onnistu ihan siitä läheisestä Siwasta. 

Tarvittavat ainesosat: 

(1 annos)

1 tl hunajaa
5 kokonaista neilikkaa
1 kanelitanko
3 kokonaista kaardemummaa
4 cl viskiä
~1,5 dl mustaa teetä
1/6 sitruuna 



Laita mustaa teetä ihan sen mukaan, että tykkäätkö laimeammasta vai tujummasta drinkistä. 1 dl voi myös olla riittävä, koska tee kyllä peittää melko hyvin alkoholisuutta. Tällä kertaa käytin Lychee teetä, mutta English Breakfast toimii myös erinomaisesti!

Itse olen hankkinut nuo mausteet Hakaniemen kauppahallista. Löytyy myös todennäköisesti intialaisista erikoisliikkeistä sekä hyvin varustelluista ruokakaupoista.

Step by step: 

1. Laita vesi kiehumaan...

2. Lisää tarjoilulasin/-mukin pohjalle hunaja ja mausteet.

3. Lisää viski.

4. Hauduta tee muuten ohjeen mukaisesti, mutta tee siitä hiukkasen vahvempaa (Lychee teen kohdalla: 3 tl per 2dl 95 asteista vettä)  ja lisää se mausteiden sekä viskin joukkoon.

5. Purista sitruunan mehu juomaan ja laita viipale lasiin.

6. Laita villasukat jalkaan ja nauti lämmöstä.


____

Aika sata varma syssyn suosikki.

Huomaa, että kerran käytetyt mausteet eivät jaksa kunnolla antaa makua seuraavaan erään joten lisää niitä tai vaihda kokonaan, jos mielit toiselle kierrokselle.



-Miikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti