torstai 7. toukokuuta 2015

HOW TO // Chai-latte

Moikka!

Tänään tehdäänkin varmasti jo monelle jokseenkin tuttua chai-lattea. Chai viittaa tässä tapauksessa intialaiseen maustesekoitukseen, johon kuuluu mustaa teetä, kanelia, kardemummaa, inkivääriä, neilikkaa ja vaniljaa (jossain tapauksissa pippuria ja/tai appelsiininkuorta).

Chai-latte




Tämä on kyllä mahdottoman herkullinen juoma, joka ei suurta rehkimistä vaadi. Kaikki tarvittavat aineksetkin ovat melko helposti saatavilla tutuista ruokakaupoista.

Tarvittavat ainekset:

(Yhdelle)

0,4 dl vettä
2 dl maitoa
5 kokonaista kardemummaa
1 vaniljatanko
1/2 tl jauhettua mustaa teetä
1/4 tl kanelijauhetta
1/6 tl inkiväärijauhetta
1/8 tl neilikkajauhetta

Halutessaan sokeria makeutukseen.





Step by step:

1. Kiehauta vesi.

2. Laita maito lämpiämään kattilaan. Lisää maidon joukkoon kardemummat ja vaniljatanko. Suosittelen melko mietoa lämpöä hellaan, jotta maito ei pala pohjaan.

3. Laita jauhettu tee ja mausteet lasin pohjalle ja kaada tilkka vettä päälle. Sekoita niin, että saat tasaisen tahnan. Laita tässä kohtaa myös sokeri, jos haluat makeutusta.

4. Kaada loput vedestä ja sekoita vielä lisää.

5. Kaada lämmennyt maito (huomaat, kun maidon reunoille alkaa muodostua pieniä kuplia) erilliseen astiaan ja sekoita maidonvaahdottimella. Tavoite on saada hyvin pienikuplaista ja jämäkkää vaahtoa. Osa maidosta tulee jättää ihan nestemmäiseksi.

6. Kaada maito nyt tee- ja maustehauteen joukkoon. Lusikoi vaahtoa päälle.

7. NAM





Ihana maku. Jatkoon!

NOTE: mausteiden määrät ovat melko suuntaa-antavia. Kannattaa kokeilla omien mieltymysten mukaan. Huomaa, että neilikka on melko voimakas ja dominoiva.




-Miikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti