torstai 28. toukokuuta 2015

HOW TO // Matcha-kääretorttu

Moikka!

Tänään taas kaivetaan leipurin vermeet esiin ja tehdään aivan mielettomän upea kääretorttu teetwistillä.

Matcha-kääretorttu
 



Matchan kanssa leipomisesta hauskaa tekee tuo väri, eikä sen saavuttamiseksi tarvitse suuria määriä teejauhetta.

Tarvittavat ainekset:

(Ei aivan koko pellillisen kokoinen rulla = n. 8 annosta)

Taikina: 
 
3 kananmunaa
1 dl sokeria
0,5 dl perunajauhoja
0,5 dl vehnäjauhoja
3/4 tl leivinjauhetta
1-2 tl matchaa

Limenmehua kosteutukseen ja maustamiseen.

Väliin:

2 dl mascarponea
2-3 rl kookoskermaa
2 rl sokeria
1/2 tl matchaa
Raastettua limenkuorta



 

Step by step:

1. Aloita taikinan teko vatkaamalla kanamunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.

2. Lisää kuivat aineet joukkoon siivilän läpi koko ajan sekoittaen.

3. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Taikina leviää sellaiseksi noin sentin paksuiseksi. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.

4. Yhdistä mascarpone, sokeri, matcha ja limenkuori. Lisää kokooskermaa sen verran, että "kreemi" hieman pehmenee. Älä tee liian löysää, koska muuten se valuu kääretortun välistä.

5. Purista hieman limenmehua ja levitä kreemi paistetun taikinan päälle. Kääri rullaksi.

6. NAM.

NOTE: Yleensä paistettu taikina käännetään kohdan 3 jälkeen siten, että taikina kipataan sokerilla sirotetulle leivinpaperille. Tässä tapauksessa en halunnut kääntää taikinaa, koska sen upea vihreä väri olisi silloin mennyt piiloon rullan sisään. Siispä tein tämän käännön irrottaakseni leivinpaperin taikinan pohjasta, mutta käänsin sen sitten takaisin.




Aivan loistava jälkkäri. Matchan, limen ja kookoksen maut tuovat ihanaa piristystä hyvässä harmoniassa. Suosittelen kaikkia kotileipureita kokeilemaan!




-Miikka
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti