torstai 11. kesäkuuta 2015

HOW TO // Matcha tryffelit

Moi!

Nyt pannaan suut makeaksi. Matcha tryffelit on aivan mielettömän herkullisia ja helppo valmistaa. Eikä matchan kanssa voi olla huomiomatta tuota upeaa väriä!

Matcha tryffelit




Tarvittavat ainekset:

Täyte:

200 g kookosrasvaa (Huom. ei kookosöljy)
2 tl vaahterasiirappia
1 rl matchaa
 
Kuori:

200 g leivontasuklaata
3 rl mantelimaitoa




Step by step:

1. Yhdistä täytteen ainekset ja työstä tehosekoittimessa niin, että saat tasaisen massan.

2. Pyöritä massasta sopivan kokoisia suupaloja esimerkiksi kahden lusikan avulla. Laita ne pakastimeen jähmettymään noin 10 minuutiksi.

3. Sulata suklaa mantelimaidon kanssa niin, että laitat kattilaan vettä kiehumaan ja sen päälle astian, johon yhdistät suklaan ja mantelimaidon. Näin vältyt suklaan pohjaan palamiselta.

4. Jäähdytä sulanutta suklaata vesihauteessa.

5. Ota täytepalat pakastimesta ja pyörittele jokaista palluraa sulaneessa suklaassa, niin että ne peittyvät kunnolla.

6. Laita päällystetyt tryffelit jääkappiin kovettumaan. Ne ovat valmiita syötäväksi noin 1-2 tunnin kuluttua.




NOTE: Kookosrasva on viileänä sen verran kovaa tavaraa, että täyte ei välttämättä sekoitu kunnolla. Itse käytin kookosrasvaa nopeasti mikrossa, jotta sain sen pehmenemään. Näin täytteen sekoittaminen onnistuu helpommin. Tässä tapauksessa täytetta täytyy käyttää pakastimessa muutaman minuutin ajan, jotta sitä voi muovailla.

NOTE 2: Sulanut suklaa täytyy viilentää, koska muuten se sulattaa täytepaloja eikä suklaa tartu niihin.

Säilytä jääkaapissa tai laita pakastimeen pidempää säilömistä varten.


 

Helppoa ja hauskaa, kunhan muistaa nuo pienet lisähuomiot. Lopputulos on aivan mahtava! Matcha ja suklaa on 'match made in heaven.' Kannustan kokeilemaan, koska itse olin aivan fiiliksissä näitä tehdessä (ja syödessä).





-Miikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti