tiistai 16. joulukuuta 2014

NERD ALERT // Valkoinen tee

Moikka!

Viime viikko kului hyvin intensiivisesti uusien tuotekuvausten parissa, joten blogien kirjoittaminen täytyi siirtää tälle viikolle. Pahoittelut siitä kaikille lukijoille!

Tästä postauksesta lähtee NERD ALERT:ssa putki, jossa esitellään yksitellen kaikki eri teekategoriat. Johdonmukaisuuden nimissä aloitetaan valkoisella teellä.

Valkoinen tee 
  

Valkoinen on uusi vihreä.

Kaikkien teekategorioiden välisessä vertailussa valkoisen teen valmistaminen on tuotantovaiheiden perusteella kaikista yksikertaisinta: teelehdet poimitaan ja niiden annetaan näivettyä auringossa. That's it. Sen vuoksi se sisältää eniten teepensaassa luonnostaan esiintyviä terveyttä edistäviä ainesosia.

Lähtökohtaisesti kaikki käsinpoimitut ja -tehdyt teet tekevät hyvää terveydelle, mutta valkoista teetä nauttimalla voit maksimoida kaikki hyödyt. IS julkaisi 7.12.2014 artikkelin, jossa esiteltiin viisi syytä miksi valkoista teetä kannattaa juoda:


  • Vähentää tulehduksia
  • Alentaa verenpainetta ja kolesterolia
  • Pienentää syöpäriskiä
  • Hidastaa vanhenemismuutoksia
  • Nopeuttaa laihtumista ja kehon puhdistumista
(Lue koko artikkeli tästä >>>) 

Maultaan valkoiset teet ovat hyvin raikkaita, hentoja ja luonnostaan virkistävän makeita. Kuivissa lehdissä voi haistaa pullataikinan tuoksun, mutta haude tuoksuu jo ihan erilaiselta. Teehauteen tuoksussa ja maussa erottuu sitruksisuus, happoisuus ja kevyt makeus. Sen väri on hyvin vaalean keltainen/vihreä, joka myös kielii valkoisen teen raikkaudesta ja hentoudesta.

Arvostetuin valkoinen tee on Silver Needle, joka tehdään käyttämällä ainoastaan herkimpiä teenuppuja kevään ensimmäisestä Da Bai Cha teelajikkeen sadosta.


Silver Needlen haudutetut teelehdet.

 -Miikka



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti