Moikka!
Tällä viikolla
HOW TO –blogisarjassa pitäydytään helteitä kunnioittavassa teemassa ja tehdään
kotikutoisesti vihreällä teellä maustettua jäätelöä.
Tässä
jäätelössä on sellainen hauska ominaisuus, että se alkaa maistua paremmalta
mitä pidemmälle annostaan syö. Suosittelen testaamaan ja tarjoamaan ystäville
esimerkiksi sushiaterian jälkeen.
Matcha-jäätelö
pitkän kaavan kautta
Tarvittavat
raaka-aineet:
4 kpl kananmunan keltuaista
1,5 dl sokeria
3 dl täysmaitoa
2-3 rkl Matcha–teejauhetta
3 dl kuohukermaa
Step by step:
1. Vaahdota
keltuaiset ja sokeri sopivan kokoisessa astiassa
2. Kuumenna
maito kattilassa lähes kiehumispisteeseen.
3. Kaada tilkka
maitoa munasokeri seokseen reippaasti sekoittaen. Kaada sitten loputkin
maidosta ohuena nauhana kokoajan sekoittaen. Kaada seos takaisin kattilaan ja
kuumenna pienellä lämmöllä, kunnes vaahto katoaa ja seos sakenee. Älä anna seoksen kiehua! Laita
seos jäähtymään.
4. Siivilöi
matcha –jauhe jäähtyneeseen munamaitoseokseen ja sekoita tasaiseksi. Jos jauhe jää paakulle munamaitoseokseen voit, siivilöidä koko seoksen vielä kertaalleen. (NOTE: itse käytin 3 rkl matchaa ja jäätelöstä tuli voimakkaasti vihreän teen makuinen)
5. Vatkaa kerma
vaahdoksi ja lisää jäähtyneeseen maitomuna -seokseen. Kaada pakastusastiaan ja
laita 3 tunniksi pakastimeen.
6. Ota jäätelö
pois pakastimesta ja sekoita sitä joko sähkövatkaimella tai muulla survimella,
jotta syntyneet kiteet rikkoutuisivat. Laita takaisin pakastimeen ja toista 2
tunnin kuluttua. Pakasta vielä vähintään 2 tunnin ajan ennen tarjoilua.
Matcha-jäätelö à la mutkat suoriksi
Tarvittavat raaka-aineet:
1 l vanilijakermajäätelöä
3 rkl matcha teejauhetta
Step by step:
1. Nosta jäätelö
kulhoon ja jääkaappiin sulaamaan 20-30 minuutiksi, jäätelön tulee olla puolisulaa,
ei siis kokonaan sulanutta.
2. Lisää matcha-jauhe siivilän läpi ja sekoita tasaisesti puolisulan jäätelön joukkoon.
3. Laita kulho
takaisin pakastimeen. Jäätelö on valmista nautittavaksi n.
tunnissa.
HUOM. älä sekoita puolisulaa jäätelöä enempää kuin on tarve, sillä jäätelö menettää kuohkeuttaan.
_____Aika hullun siistiä tuo jäätelön tekeminen itse. Vähän tosin tarvitsee rannetta! Ensi viikolla HOW TO -osiossa mennään vähän iltaohjelman puolelle ja tehdään jasmiini tee mojitoa. Kannattaa siis pysyä holleilla!
-Miikka
TIP BOX: Lisää tuoretta minttua ja purista limen mehua jäätelöannoksiin! Lime leikkaa teen makua kivasti ja saat aivan toisenlaisen herkkujälkkärin.
VastaaPoista-Miikka