torstai 19. helmikuuta 2015

HOW TO // Sushiriisi oolongilla

Moikka!

Tänään taas mennään kunnolla keittiön puolelle ja käytetään teetä sushiriisin keittämisessä.

Sushiriisi oolongilla




Teen käyttäminen riisin keittämiseen ei aiheuta suurta vaivaa, koska siinä ainoastaan korvataan vesi teehauteella. Lopputulos tietysti riippuu paljon käytettävästä teelajikkeesta. Itse valitsin  Poet Laureate Osmanthus Oolongin, sillä siinä on mahtavan kukkaisa, paahteinen ja hieman mausteinen maku.

Tarvittavat ainekset:

(5 sushirullaa, eli noin 40-50 makia)

4 dl sushiriisiä
6 dl vettä (1 dl teen haudutukseen, 5 dl hauteen jatkamiseen)
2 tl Poet Laureate Osmanthus Oolong teetä

6 rl riisiviinietikkaa
3 rl sokeria
1 tl suolaa





Step by step:

1. Kiehauta 1 dl vettä, jossa haudutat teen (95ºC, noin 1 minuutti). Jatka vahvaa teehaudetta 5 dl:lla kylmää vettä.

2. Huuhtele riisi ja laita se pinnoitettuun kattilaan. Kaada jatkettu (viileä) tee riisin joukkoon ja anna seistä 10 minuuttia.

3. Laita levy päälle ja kiehauta hiljalleen 12-15 minuuttia. Ota kattila pois levyltä ja anna vielä vetäytyä 10 minuuttia kannen alla.

4. Laita riisi jäähtymään laakeaan astiaan.

5. Laita riisiviinietikka, sokeri ja suola kattilaan. Lämmitä pikkuisen, jotta sokeri ja suola liukenevat kunnolla.

6. Sekoita liuos riisin joukkoon ja annan riisin jäähtyä huoneenlämpöön ennen jatkotyöstöä.

6.1 Jatka sushin valmistusta 'as usual.'

NOTE: Hauduta sushiriisit lähtökohtaisesti pakkauksen ohjeen mukaan. Korvaa vain vesi tuolla viileällä teehauteella! 



___

Sushien valmistus on kyllä terapeuttista hommaa. Itse ainakin nautin tuon muhkuisen mössön muovaamisesta.

Teetwistiä ei tarvitse pelätä sen puolesta, että siitä tulisi dominoiva maku. Tee antaa vain pienen säväyksen riisiin, mikä sopii sushiin erinomaisesti! Kannattaa kokeilla. Näin voit näyttää seurueellesi olevasi edistyneempikin sushimestari.



___

Laittakaa kysymyksiä ja kommentteja, jos on jotain mielen päällä! Ensi viikolla lisää teetwistejä.

-Miikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti