tiistai 17. helmikuuta 2015

NERD ALERT // Jauhetut teet

Moikka!

Matcha on maailmalla valtavassa nosteessa ja esimerkiksi New Yorkissa on avattu kuppiloita, jotka ovat omistautuneet vain tälle vihreälle teejauheelle. Lisäksi monet ulkomaiset teekauppiaat ovat panostaneet valtavasti matchan myyntiin. Suomeenkin ilmiö alkaa tarttua ja matcha epäilemättä on 'next big thing' teekulttuurissa.

Jauhetut teet




Matchan asemaa väheksymättä kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota myös muihin teejauheisiin. Teejauheet ovat äärimmäisen hyviä siitä, että todella nautit teelehdet itsessään, etkä vain vettä, johon on hieman liuennut teelehden hyviä ainesosia. Eli todellisuudessa nautit moninkertaisen määrän teen sisältämiä antioksidantteja ja kofeiinia. Teejauheita voikin pitää luonnollisina vitamiinilisinä, joita on helppo laittaa moniin ruokiin ja juomiin.

Valkoinen on uusi vihreä... Valkoinen tee sisältää vihreää teetä enemmän teelehdissä luontaisesti esiintyviä terveyttä edistäviä ainesosia, joten valkoisen teejauheen avulla voi todella maksimoida antioksidanttitankkauksen.

Musta tee vastaavasti sisältää keskimäärin eniten kofeiinia verrattuna muihin teekategorioihin, joten jos tarvitset kunnon boostausta, voit kokeilla jauhettua mustaa teetä. Sen on kahvin kittaamisellekin huomattavasti terveellisempi vaihtoehto.




Teejauheissa hauskaa on se, että niillä on todella rajattomat käyttömahdollisuudet keittiössä. Niitä voi helposti lisätä vaikka puuroon, myslien sekaan, leivonnaisiin, pirtelöihin tai muuhun vastaavaan. Unohtamatta tietysti ihan perinteistä veteen hauduttamista. Tsekkaa HOW TO -osiosta kaikki teejauheiset postaukset inspiraation löytämiseksi!

___


Ensi viikolla taas lisää. Kuulemisiin!

-Miikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti