torstai 18. syyskuuta 2014

HOW TO // Matcha-pirtelö

Moikka!

Me pidetään tämän viikkoisessa HOW TO -osiossa vielä kynsin hampain kiinni kesästä. Tehdään meinaan matcha-pirtelöä!
 
Matchapirtelö 





Tein aiemmin tässä blogisarjassa matcha-jäätelöä ja tämä onkin nyt jatke siitä. Matcha-pirtelöä voisi tehdä ihan vanilija kermajäätelöön tai esimerkiksi riisijäätelöön, mutta tämä pirtelö on ihan viimeisen asti kunnon kamaa.

Tarvittavat aineet 

(kahdelle henkilölle)

3 dl matchajäätelöä
3 dl maitoa (lehmästä, kaurasta, soijasta...)



Step by step 

1. Laita jäätelö ja maito astiaan, jossa voit työstää niitä sauvasekoittimella

2. Surruttele kunnes seos on tasaista

3. Tarjoile ja nauti!



Pirtelö on maultaan on ihanan raikas ja luonnollinen. Mikä nyt parhaiten sopii kuvailemaan matchaa: maistuu VIHREÄLTÄ. 



Voit lisätä mausteeksi ihan kaikkea mikä tuntuu sopivalta. Itse laitoin hiukkasen hunajaa ja limeä tällä kertaa. Tarjoillessani matcha-pirtelöä ystävilleni jonkin aikaa sitten laitoin sekaan jokusen mansikan, tuoretta minttua, limeä ja hunajaa. On kyllä herkkua ilman mitään hässäkkäää, pelkkä jäätelö ja maitokin toimii!

___

Jos ei nyt ihan jaksa alkaa alusta tekemään tuota matchajäätelöä, niin voit esim. vanilijakermajäätelön ja maidon joukkoon sekoittaa 1-2 tl matchaa. Tee matchasta tahna siivilöiden ja sekoittaen sitä lämpimään veteen ennen kuin lisäät sen jäätelön ja maidon joukkoon. Tai vähintäänkin siivilöi se sinne, koska muuten kaikkia paakkuja voi olla hankala tasoittaa.
___


Nyt loppuu tämä kolmen viikon matcha-putki. Ensi viikolla HOW TO -osiossa tehdään genmaichalla maustettua lohta. Tule siis silloinkin palvelimille!

-Miikka 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti