torstai 9. huhtikuuta 2015

HOW TO // Matcha-banaanileipä

Moi!

Koska tämä jauhettu vihreä tee sattuu olemaan aivan huipputuote, niin jälleen kerran kokkaillaan matchan kanssa. Tänään syntyy makeahko banaanileipä, joka saa pienen teetwistin kaverikseen.

Matcha-banaanileipä




Tarvittavat ainekset:

1 dl ruokosokeria
1/2 dl vaahterasiirappia (tai hunajaa, mutta silloin ohje ei ole vegaaniversio)
1 dl auringonkukkaöljyä
3-4 kypsää banaania (minulla oli neljä pienehköä)
1/2 kuumaa vettä
1 tl omenaviinietikkaa
3,5 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1-2 rl matchaa




Step by step:

Esilämmitä uuni 180 asteeseen.

1. Yhdistä märät ainekset (sokeri, siirappi, öljy, banaanit, vesi ja etikka) isompaan astiaan ja sörssää ne kunnolla.

2. Yhdistä kuivat ainekset (jauhot, leivinjauhe, suola ja matcha) pienempään astiaan.

3. Kaada kuivat aineet märkien ainesten kanssa samaan astiaan ja sekoita kunnolla niin, että saat tasaisen taikinan.

4. Voitele vuoka ja laita leivinpaperi väliin valmiin leivän irrottamisen helpottamiseksi. Kaada taikina vuokaan ja laita uuniin.

5. Paista uunin keskitasolla 55-60 min. Kokeile tökätä hammastikku leivän läpi ja jos se jää kuivaksi, niin leipä on valmis!

NOTE: Jos näyttää siltä, että leipä tummuu liikaa uunissa, niin laita folio vuoan päälle.



____

Ei muuta, kun kaivamaan leipurin varusteet kaapista ja kokeilemaan! Älyttömän helppoa ja maistuvaa. Matcha toimii banaanin kanssa hyvin yhdessä tälläkin kertaa! Täällä leipuri ainakin nauttii kovasti aikaansaannoksestaan.




-Miikka

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti