torstai 30. huhtikuuta 2015

HOW TO // Matcha-suklaamuffinssit

Moikka!

Tänään laitetaan suut makeaksi todella herkullisilla ja hauskan värisillä kuppikakuilla. Ennenkin hyväksi todettu matchan ja suklaan yhdistelmä saa jälleen kerran veden kielelle.

Matcha-suklaamuffinsit




Ohje ei onneksi vaadi suuria urotekoja, mutta jos matchan ja suklaan värejä haluaa tuolla lailla hauskasti erotella, niin silloin valmistusaika hieman pitenee.

Tarvittavat ainesosat:

(12 kpl)

110 g voita
110 g sokeria (~1,2 dl)
110 g vehnäjauhoja (~1,8 dl)
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 kananmunaa
50 g leivontasuklaata pieninä paloina
2 rl kaakaojauhetta
1/2 - 1 rl matchaa

(valinnaisena 1 tl vanilja-aromia)





Step by step:

1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.

2. Vatkaa voi ja sokeri, kunnes vaaleaa ja kuohkeaa.

3. Siivilöi jauhot ja leivinjauhe mukaan. Lisää suola.

4. Lisää kananmunat. Sekoita, kunnes ainekset ovat kunnolla yhdistyneet. Jos käytät vanilja-aromia, lisää se tässä kohtaa kananmunien kera.

5. Jaa valmis taikina kahtia. Lisää toiseen suklaapalat ja kaakao, toiseen matcha.

6. Lusikoi taikinoita muffinssivuokiin. Itse laitoin suklaataikinan pohjalle ja matchataikinan päälle. Sen jälkeen sekoitin taikinoita melko varovasti. Laita taikinaa noin puoleenväliin kuppia. (Kertakäyttömuffinssivuokien kanssa kannattaa aina laittaa kaksi paperikuppia päällekkäin, jos sinulla ei löydy peltistä vuokaa. Näin vuoan reunat kestävät hieman paremmin).

7. Sitten uuniin 18-20 minuutiksi.

8. Anna hieman jäähtyä ja nauti!




___

Todella hauskoja ja ihanan makuisia. Näitähän voisi vielä jalostaa esimerkiksi jollain suklaakuorrutteella! Siitä vaan kokeilemaan.




-Miikka
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti