torstai 23. huhtikuuta 2015

HOW TO // Matcha macchiato

Moikka!

Tänään päästetään kaikkien sisäinen barista valloilleen ja tehdään kahvilosta tuttu macchiato vihreänä versiona.

Matcha macchiato




Ohje on varsin yksinkertainen, eikä ainesten hankkiminen aiheuta pienintäkään päänvaivaa. Onnistuaksesi tarvitset kuitenkin maidonvaahdottimen!

Tarvittavat ainekset:

1 dl vettä
1 dl maitoa
1/3 tl matchaa

Halutessasi sokeria makeutukseen.
 


 

Step by step:

1. Kuumenna vesi (70-80ºC). 

2. Laita maito lämpiämään erilliseen kattilaan. Maito on tarpeeksi kuumaa, kun sen reunoille alkaa muodostua pieniä kuplia. Vältä kuumentamasta maitoa liikaa.

3. Vaahdota lämmin maito. Tavoite on saada aikaiseksi pienikuplaista ja melko jämäkkää vaahtoa. Osa maidosta voi jäädä nesteeksi, kunhan saat vaahtoa tarpeeksi annoksen tekemiseen.

4. Laita matcha kupin pohjalle. Kaada tilkka vettä jauheen päälle ja sekoita se tasaiseksi tahnaksi maidonvaahdottimen avulla. Lisää loput vedet ja sekoita vähän lisää. Laita tässä vaiheessa sokeri, jos haluat makeutusta.

5. Laita sekoitetun matchahauteen päälle sopiva määrä maitovaahtoa. Älä kaada vaahtoa kattilasta, vaan annostele lusikalla (muuten kuppiin tulee nestemäistäkin maitoa).

6. Nauti!



 ___

Uuh, tämä on mielettömän upean värinen ja maukas taukojuoma. Itse en käyttänyt yhtään sokeria, mutta makeuttamalla tämä menee myös erinomaisesti jälkkärinä!

 
 
HOX! Maidonvaahdottimia saa esimerkiksi IKEA:sta ihan pilkkahintaan.

-Miikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti