torstai 25. syyskuuta 2014

HOW TO // Genmaichaa ja lohta

Moikka!

Tänään mennään HOW TO -blogissa ihan uuden aluevaltauksen puolelle, kun käytetään teetä ruoanlaitossa mausteena. Ei tule jäämään ainoaksi kerraksi, sillä teereseptejä on maailma pullollaan ja ne tuntuvat lisääntyvän nyt kovaa vauhtia.

Nyt kuitenkin ensimmäistä kertaa ruoanlaiton puolella ja haluamme näyttää kuinka tehdään terveellistä ja herkullista genmaicha-lohta.

Genmaicha on hyvin perintenen japanilainen vihreä tee, johon on lisätty paahdettua riisiä. Se maistuu ihanan suolaiselta ja popcorniselta. Genmaicha syntyi itse asiassa pula-ajan teenä, kun teen niukkaa tarjontaa haluttiin jatkaa edullisella raaka-aineella.

Genmaichaa ja lohta 


Tarvittavat ainesosat 

4:lle hengelle

~600-800g lohta
1/2 dl punaviiniä
8 herkkusientä
1 parsakaali
1 porkkanaa
1/2 kukkakaali
24 kirsikkatomaattia
1 tl maustekirveliä
2 tl genmaichaa

oliiviöljyä, pippuria, suolaa


 Step by step: 

1. Viipaloi sienet, suikaloi porkkana, pienennä parsa- ja kukkakaalin päät.

2. Kuumenna pannu + oliiviöljy. Lisää kasvikset (paitsi tomaatit) ja viini. Ripottele suolaa ja pippuria maun mukaan. Paistele kunnes kasvikset ovat saaneet pikkuisen väriä, pudota lämpöä ja lisää genmaicha. Paista vielä 2-3 min.

3. Vuoraa vuoka foliolla ja voitele folio oliiviöljyllä. Aseta kasvikset pohjalle ja laita nyt myös kirsikkatomaatit. Lisää lohet kasvisten päälle. Ripottele lohen päälle suolaa, pippuria ja kirveliä. Peitä vuoka tiiviisti foliolla.

4. Laita vuoka uuniin; 200ºC ja ~20 min. Riippuen vähän lohipalojen koosta!

5. Voit tarjoilla esim. riisin kanssa, mutta menee noinkin.

6. Hauduta genmaichaa ruoan seuraksi! Se on tosi hyvä ruokajuoma.





____

Huikeen hyvää ja helppoa, mutta ennen kaikkea terveellistä. Genmaichan maku tarttuu ihanasti kasviksiin ja oudointa kyllä, se tarttuu parhaiten tomaatteihin!


____

Ensi viikolla HOW TO -osiossa vaihtuu aihe melko radikaalisti ja tehdään viskiteetotia! Sopii hyvin lämmittämään syysilman kylmettämää kehoa ja mieltä. Tule siis silloinkin palvelimille!

-Miikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti