torstai 4. syyskuuta 2014

HOW TO // Matchalatte

Moikka!

Jatketaan viime viikkoisella maitoisella teemalla ja sivutaan vielä vähän maanantaista TEE VS. KAHVI -postausta: tehdään tänään siis matchalattea. Tämä postaus aloittaa kolmen viikon mittaisen matchaputken HOW TO -blogisarjassa!

Matcha on japanilainen vihreä teejauhe, joka on kasvattanut suosiotaan huimasti lähivuosina. Matchalatte on todella helppo ja nopea kuuma juoma, joka on omassa arjessa ihan käyttökamaa. Niin hyvää, niin hauskaa tehdä ja se on vielä ihanan värinenkin!




Matchalatte

Tarvittavat ainesosat (1 annos)

2 dl maitoa (lehmästä, soijasta tai manteleista)
0,5 -1 tl matchajauhetta
1 tl sokeria (tai hunajaa tai...)
1 rl kuumaa vettä



Step by step 

1. Laita tilkka vettä keittymään
 
2. Siivilöi tarjoilulasien pohjalle 0,5 - 1 tl matchaa. Itse käytin 1 tl ja vihreä tee maistuu sopivan selkeästi.

3. Laita maito kuumenemaan keskitehoilla. Lisää sokeri (tai muu makeutusaine) tässä vaiheessa maidon joukkoon. Tarkkaile milloin maidon reunoille alkaa kertyä pientä kuplaa (ei ole tarkoitus kiehuttaa) ja ota pois levyltä. Vaahdota lämmin maito, jos kotoolta löytyy vaahdotin. Muuten voit skipata.

Itse olen ostanut tuon vaahdottimen Ikeasta about 2€ hintaan. Sillä vaahdottaminen menee ihan hujauksessa: noin 10 sekuntia riittää.

4. Kaada tarjoilulasiin 1 rl 70-80ºC vettä ja sekoita matcha tasaiseksi tahnaksi.

5. Kaada maito lasiin ja sekoita juoma tasaiseksi.

6. Voit koristella siivilöimällä matchaa vaahdon päälle. Sitten vaan latte huiviin ja vaahtoviikset nenän alle. Enjoy!



____

Jep, siis tosi helppoa tehdä ja miellyttävää juoda. Jos matcha kiinnostaa, niin tässä blogisarjassa on tehty aikaisemmin matchajäätelöä!

Ensi viikolla HOW TO -osiossa on luvassa lisätietoa matchan hauduttamisesta. Tule silloin mestoille!

-Miikka



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti