torstai 15. tammikuuta 2015

HOW TO // Vihreä tee & kookosöljy -ihovoide

Moikka!
Saimme lukijapostia, jossa toivottiin ohjeita kuinka yhdistää teetä luonnon kosmetiikkaan. Sen oli meille jo entuudestaan tuttua, että teetä voi todellakin käyttää ihonhoitoon. Esimerkiksi kiinalaiset käyttävät haudutettuja teelehtiä jalkakylvyissä ja jopa hampaiden pesuun. Lisäksi Forever:n Sonya -kosmetiikkasarjassa on käytetty valkoista teetä. 
Jouduin kuitenkin konsultoimaan paremmalta puoliskoltani, että miten  kotikosmetiikkaa ylipäänsä valmistetaan. Ja ideoitahan löytyi valtavasti. Esittelen nyt yhden mieluisimmista vaihtoehdoista: vihreä tee & kookosöljy –ihovoide. Sen väri on todella upea, mutta ei todellakaan tee sinusta Hulkkia.
VIHREÄ TEE & KOOKOSÖLJY –IHOVOIDE



Kookosöljy sopii ihonhoitoon kuulemma loistavasti, koska se on antiseptinen eikä se tuki huokosia. Teeksi kannattaa valita tottakai orgaaninen vaihtoehto, jotta välttyy imeyttämästä ihoonsa mitään epäsoveliasta. Itse käytin meidän Anji White Green tea:tä.
Tarvittavat ainekset:

1 dl neitsytkookosöljyä 
1 rkl vihreää teetä (itsellä Anji White Green tea)


Step by step:

1. Sulata kookosöljy vesihauteessa (Jos kotoolta ei löydy tuplakattilaa, niin DIY-versiossa laita kattilaan vettä ja kattilan päälle metallikulho, johon laitat öljyn).

2. Sekoita vihreä tee sulaneen öljyn joukkoon.

3. Peitä kulho ja anna veden porista kattilassa hiljalleen pienellä teholla noin tunnin ajan.

4. Siivilöi teelehdet kankaan avulla (itsellä keittiöliina). Näin saa kaikki pienetkin hötöt pois voiteesta. Tässä tapauksessa aikaa kului noin 40 min.

5. Anna jäähtyä melkein kiinteäksi ja vispaa 3-5 minuuttia.

6.VALMIS. Pyydä jotain rasvaamaan selkäsi!
NOTE: Hauduta itsellesi ensin kuppi teetä ja laita märät lehdet öljyn sekaan. Ne luovuttavat paremmin väriä (+ antioksidantteja)!

___

Ohje on todella yksinkertainen, mutta passiivista tekemistä tietysti riittää jonkin verran. Vispaus ei ole pakollista, mutta se antaa voiteeseen vaahtomaisemman tekstuurin, eikä voide tunnu iholla niin rasvaiselta.
HOX: Vihreän teen voin hyvin korvata myös valkoisella.

EDIT: kookosravinto.fi -sivulla listataan kookosöljyn hyötyjä ihonhoidossa:

  • "Suojaa, hoitaa ja kiinteyttää ihoa pitäen sen pehmeänä ja terveenä
  • Öljy on miellyttävän tuntuista iholla ja imeytyy hyvin, kunhan et laita öljyä iholle liikaa
  • Kokeile myös atooppiselle iholle, ihottumiin, akneiholle, kuiville limakalvoille sekä psoriasisiholle
  • Auttaa myös haavoja sekä alkavaa huuliherpestä paranemaan nopeammin. 
  • Kookosöljy suojaa bakteereilta ja edistää ihon paranemista. Voit kokeilla myös mustelmiin
  • Kookosöljy suojaa ja antaa kauniin rusketuksen eikä estä D-vitamiinin imeytymistä auringosta. (HUOM. kookosöljyssä ei kuitenkaan ole korkeaa suojakerrointa)
  • Öljyä voi laittaa iholle myös auringonoton jälkeen"


Laittakaa kommenttia, että mitä mieltä olitte tästä postauksesta, niin tiedetään laittaa lisää teen ja kotikosmetiikan fuusioita. Kiitos jo etukäteen!
-Miikka

2 kommenttia:

  1. Olis kiva kuulla jos teiltä löytyis tietoa sitten ihan siitä. että miten se tee siinä ihoon vaikuttaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Totta tosiaan teen hyödyt ovat jääneet kertomatta, vaikka niiden pitäisi olla keskiössä. Vihreä tee sisältää todella paljon antioksidantteja, jotka tunnetusti suojaavat ihoa vapailta radikaaleilta (+ muilta epäpuhtauksilta). Teen kofeiini puolestaan kiihdyttää pintaverenkiertoa ja siksi sitä lisätäänkin esimerkiksi moniin selluliittivoiteisiin. Lisäksi vihreä tee korjaa auringon vahingoittamaa ihoa.

      Siinä ainakin muutama hyöty tältä seisomalta. Toivottavasti ne olivat hyödyksi!

      -Miikka

      Poista