torstai 29. tammikuuta 2015

HOW TO // Valkoinen tee-raakapuuro

Moikka!

Tänään HOW TO -osiossa tehdään jo melko trendikkääksi herkuksi muodostunutta raakapuuroa, mutta konteksti huomioiden tietysti pienellä teetwistillä.

Valkoinen tee-raakapuuro 




Valkoisella teellä tästäkin ruokalajista saa viritettyä kunnon antioksidanttitujauksen, joka antaa boostia päivään. Karkeasti pyöristettynä antioksidantteja tulee sama määrä kuin tusinasta omenoita ja kofeiinia parin kahvikupillisen verran. 

Valkoinen tee sopii maultaan kivasti yhteen pähkinöiden kanssa, joten tämäkin puuro saa komppausta manteleilta. Hyvää tulee!

Tarvittavat ainekset:

(1 annos)

1 dl mantelimaitoa
1 dl kaurahiutaleita
1 dl rahkaa
1 rl mantelirouhetta
1 tl jauhettua valkoista teetä

NOTE: Perus raakapuuron runko menee siis niin, että annokseen tulee 1:1:1 puurohiutaleita, jotain nestettä ja jotain "massaa," joka voi olla rahkaa, juogurttia, banaania, raejuustoa... Maustaa voikin sitten ihan oman mielen mukaan!





Step by step:

1. Kaada mantelimaito astiaan ja siivilöi teejauhe joukkoon + sekoita (näin vältyt paakuilta).

2. Lisää loput ainekset ja sekoita.

3. Laita puuro jääkappiin tekeytymään. Pari tuntia riittää, mutta voi olla parikymmentä tuntiakin...

4. Lusikoi suuhun ja nauti!



___

Ihan super. Mantelirouheesta tulee kiva suutuntuma. Tarjoile lisäksi vaikka marjojen, hedelmien ja/tai muiden pähkinöiden kera. 




Ensi viikolla lisää HOW TO -osioita. Toivottavasti tulet silloinkin kurkkaamaan teetwistejämme!

-Miikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti