torstai 5. helmikuuta 2015

HOW TO // Nuhan nujerrus -tee

Moikka!

Tänään HOW TO -osiossa tehdään lämmin kupillinen teetä flunssan nujertamiseen. Sain kimmokkeen tähän postaukseen, kun kuulin sattumalta koulun ruokalassa kolmen ihmisen valittelevan nuhaista oloa.

Nuhan nujerrus -tee 




Ohje on onneksi varsin yksikertainen, koska hieman huonovointisena tuskin jaksaa loihtia ihmeitä. Raaka-aineet tosin eivät välttämättä ole joka kotitalouden perustarpeita, mutta lähikaupasta ne löytyi allekirjoittaneenkin kohdalla.

Tarvittavat ainekset:

2-3 dl vettä
8 ohutta kiekkoa tuoretta inkivääriä
1/2 tl jauhettua kanelia
1/4 tl jauhettua neilikkaa
1/2 sitruunan mehu
1 rl hunajaa
4 tl valkoista teetä (itsellä Bai Mu Dan White Peony Tea)





Step by step:

1. Kiehauta vesi.

2. Laita inkivääri, jauheet ja sitruunan mehu astiaan, jossa voit hauduttaa teen.

3. Kaada vesi ja lisää hunaja. Sekoita!

4. Lisää valkoinen tee ja hauduta noin 1-2 minuuttia.

5. Siivilöi haude ja nauti sisäisesti 2-3 kolme kertaa vuorokaudessa flunssan oireisiin.



____

Parasta tässä on tietysti se, että tämä maistuu mielettömän hyvältä. Kaikki raaka-aineet ovat tunnettuja luonnon "lääkeaineita," joita monet käyttävät flunssan itsehoidossa. Tieteellinen perustelu näiden toiminnalle on hieman hakusessa, mutta uskotusti kaneli, neilikka, sitruuna sekä inkivääri lievittävät pahaa oloa ja nopeuttavat toipumista. Valkoinen tee sisältää todella paljon antioksidantteja, jotka auttavat sinua selättämään flunssan ja hunaja rauhoittaa kipeää kurkkua.

 

____


Toivottavasti tästä on apua kaikille nuhanenille! Ensi viikolla taas lisää HOW TO -osiota. Tulethan silloinkin kurkistamaan teetwistejämme.

-Miikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti