torstai 26. helmikuuta 2015

HOW TO // Té con miel

Moi!

Nyt löytyi täydellinen jälkkäritee. Té con miel on siis teepohjainen versio espanjalaisesta jälkiruokakahvista, joka maustetaan vaniljalla, kanelilla ja hunajalla. Suomalaisittain té con miel on siis teetä hunajalla, mutta sehän nyt on aika peruskonsepti.

Té con miel



Itsellä ainakin pyöri sukat jalassa, kun maistoin tätä. Pienellä teetwistillä saatiin ihmeitä aikaan!

Tarvittavast ainesosat:

(1 annos)

1 dl vettä
1 dl maitoa
1 vaniljatanko (korvattavissa vaniljauutteella tai vaniljasokerilla)
1/4 tl jauhettua kanelia
1-2 rl hunajaa
1/2 tl valkoista teejauhetta





Step by step:

1. Kiehauta vesi.

2. Laita maito lämpiämään ja lisää maidon joukkoon vaniljatanko, kaneli ja hunaja. Sekoita hyvin, jotta kaneli ja hunaja liukenevat kunnolla.

3. Laita teejauhe tarjoiluastian pohjalle. Kaada noin ruokalusikallinen kuumaa (80-90ºC) vettä astiaan ja sekoita tahnaksi. Lisää loput vedet. Näin vältyt paakuilta.

4. Ota vaniljatanko pois maidosta ja kaada lämmin maito teehauteen joukkoon. Vaniljatangon voi huuhdella vedellä ja säilöä seuraavaa käyttökertaa varten.

5. Sekoita vielä ja voilà! Nauti.

NOTE: Itse käytin teejauheen sekoittamiseen maidonvaahdotinta, joita saa esim. Ikeasta ihan pikkurahalla. Sillä tulee todella tasaista jälkeä. Teevispilä toimii myös erinomaisesti ja perinteinen lusikkakin ajaa asiansa.






___

Täytyy ehdottomasti tarjota kaikille illallisvieraille jälkkäriksi. Tai rehellisesti vain kaikille vieraille. Voisin vaikka kiikuttaa naapureille, nyt löytyi sen verran hyvä lämmin herkku!




Ensi viikolla lisää HOW TO -osiota. Tule silloinkin kurkistamaan uudet teeherkut!

-Miikka

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti