torstai 12. helmikuuta 2015

HOW TO // Teen maustaminen

Moikka!

Tänään HOW TO -osiossa annetaan hieman esimakua Teabib:n alkuperäisestä visiosta, jonka kantava ajatus on tarjota ihmisille mahdollisuus nauttia teensä puhtailla raaka-aineilla omien mieltymystensä mukaisesti. Haluamme, että ihmiset tietävät tasan tarkkaan mitä he hauduttavat teekupeissaan ja saavat mahdollisuuden käyttää huippulaatuisia raaka-aineita.

Teen maustaminen




Suuri osa kauppojen teetarjonnasta ovat teesekoituksia, joiden todellisesta sisältöä voi vain arvailla. Teenjuojalle ei käy selväksi onko pakkauksessa käytetty keinotekoisia makuaineita, eteerisiä öljyjä vai aitoja mausteita. Niiden sisältämää teelajikettakaan ei eritellä muuten kuin ylätasolla (valkoinen, vihreä, musta)...

Teetä voi todellakin maustaa käyttäen rehellisiä ja puhtaita raaka-aineita, jotka tukevat teen luonnollista makua. Voit hyvin käyttää kuivattuja mausteita, yrttejä, hedelmiä ja marjoja. Hedelmistä ja marjoista kannattaa käyttää pakastekuivattuja versioita, koska ne vapauttavat haudutettaessa enemmän makua!

Tässä yksi esimerkki todella herkullisesta teesekoituksesta, joka toimii yhtä hyvin lämpimänä kuin jääteenäkin.

Mansikka-limenlehti-minttu-vihreä tee:

Tarvittavat ainekset:

2 dl vettä
1 tl vihreää teetä (itselläni Gunpowder)
1 tl pakastekuivattua mansikkaa
1 tl kuivattua limenlehteä
1 tl kuivattua minttua

Hunajaa halutessaan.





Step by step:

1. Kiehauta vesi ja kaada se astiaan, jossa aiot hauduttaa teen.

2. Lisää kaikki ainekset ja hauduta teen ohjeistuksen mukaisesti (Gunpowder:
85-90ºC vettä, noin 1-2 minuuttia).

3. Nauti kupillisestasi täynnä ihanan luonnollisia makuja.

NOTE: Haudutustavasta ei kannata ottaa stressiä. Kertakäyttöiset haudutuspussit ovat varsin kätevä tapa, mutta silmälle tuo suurta iloa, jos näkee kuinka tee ja mausteet leijuvat vedessä.






___

Tiedät todellakin mitä juot. Näin pystyy kehittelemään upean teetarjoilujen kavereillekin, kun kaikki saavat maustaa teensä oman mielensä mukaisesti. Ja itse tee saa arvoistansa huomiota, kun sitä ei ole valmiiksi sekoitettu erinäisten mausteiden kanssa.




Näin se käy. Tule taas ensi viikolla kurkistamaan uutta HOW TO -postausta!

-Miikka



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti