Moikka!
Olen huomannut, että jauhettujen teelajikkeiden haudutusohjeet saattavat vaatia pientä fiksaamista, joten päätin kirjoittaa lyhyen selostuksen siitä, että kuinka se hauduttaminen kannattaa hoitaa.
1. Veden lämpötilan suhteen kannattaa noudattaa ohjeita. Esimerkiksi matchalla 70-80ºC vesi on hyvä.
(70-80ºC veden lämpötila on ehkä helpoin arvioida niin, että kiehautat veden ja annat sen sitten noin viiden minuutin ajan jäähtyä ilman kantta)
2. Annostele enintään 1/2 tl per 2 dl vettä.
3. Laita jauhetta ensin kupin pohjalle ja kaada tilkka vettä päälle. Sekoita tasaiseksi tahnaksi. Kaada sitten loput vedet ja sekoita vielä lisää.
(Sekoittamisessa perinteinen väline on niin sanottu bambuvispilä, mutta tehokkain on maidonvaahdotin. Lusikallakin onnistuu, mutta kaikista paakuista ei välttämättä pääse eroon)
Muista myös, että voit hyvin maustaa haudutetun jauhetun teen esimerkiksi hunajalla ja sitruunalla.
-Miikka
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti