torstai 17. heinäkuuta 2014

HOW TO // Jäätee

Alkusanat

Hei vaan! Olet lukemassa ensimmäistä postausta HOW TO -blogisarjassa, joka esittelee ja ohjeistaa aina kaikkea siistiä, mitä teestä voi loihtia. 

Ensimmäisessä osiossa kerron kuinka jääteetä valmistetaan, ihan vain sen kunniaksi, että vihdoinkin ollaan saatu nauttia kesästä Suomessakin. Meidän asunto on ainakin niin kuuma, ettei lämmin tee ole ensimmäisenä mielessä.

Jääteen valmistus

Jäätee on aivan super helppo valmistaa, eikä siinä tarvitse ottaa oikeastaan muuta huomioon kuin, että muistaa aluksi hauduttaa teestä hieman voimakkaampaa. Lopussa lisättävät jäät laimentavat teetä sulatessaan.



Ohje:

1. Hauduta teetä muuten ohjeen mukaisesti, mutta lisää 1 teelusikallinen teetä per kuppi ohjeistuksen osoittamaan määrään.

(HUOM. Aina, kun haluat hauduttaa voimakkaampaa teetä, lisää teen annostusta. Älä muuta pidennä haudutusaikaa tai nosta veden lämpötilaa, koska silloin tee saattaa kitkeröityä ikävästi.)

2. Kaada lämmin haude tarpeeksi suuriaukkoiseen kannuun, jotta jäät mahtuvat helposti mukaan. Jätä jäille tilaa!

3. Liuota nesteeseen hunajaa, jos mielit hieman makeampaa kesäjuomaa. 

4. Lisää jäät ja sekoita.

5. Koristele hedelmillä, marjoilla ja/tai yrteillä. Hyvä vinkki on laittaa jäiden lisäksi pakastemarjoja viilentämään teetä.

6. Tarjoile. Be cool and serve chilled.

Säilyy jääkaapissa muutaman päivän, jos kaikki ei muka mene kerralla.

Vaihtoehtoinen tapa

Jos jääteellä ei ole kiire valmistua, niin voit hauduttaa teetä kylmässä vedessä jääkaapissa. Annostele teetä ohjeistuksessa osoitetun suhteen mukaisesti ja laita hautumaan jääkaappiin noin 6-9 tunniksi.

'VIHREÄ TEE-SITRUUNA-INKIVÄÄRI-BASILIKA' -JÄÄTEE

Päätin kokeilla ensimmäistä kertaa sitruunalla, inkiväärillä ja basilikalla maustettua jääteetä, jossa oli pohjana Yunnan Green Tea -vihreää teetä.

Käyttämäni ainekset (n. 1 litraan jääteetä):

- 6 dl vettä
- 3 sitruunaa
- 1 kuivattu inkivääri
- 1 nippu basilikaa
- 10 tl vihreää teetä
- 2 rkl hunajaa
- 2 "lavaa" jäitä

Step by Step:

Laita vesi kiehumaan ja ala valmistelemaan mausteita. Vuole inkivääristä suikaleita, nypi basilikan lehdet ja pese sitruunat. Hauduta tee, inkiväärin suikaleet ja osa basilikan lehdistä teen ohjeen mukaisesti (70ºC, 3 min), mutta lisää 1 teelusikallinen teetä per kuppi ohjeistuksen osoittamaan määrään. Kaada haudutettu tee kannuun, jossa on tarpeeksi suuri suuaukko. Liuota hunaja lämpimään nesteeseen ja lisää sitten jäät (noin 1:1). Purista 0,5 - 1 sitruunan mehu ja lisää loput basilikat. Tarjoile ja nauti!








____

Ensi kerralla HOW TO -blogisarjassa pitäydytään kesäisissä tunnelmissa ja tehdään kotikutoista matcha -jäätelöä. Palaillaan viikon päästä!


-Miikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti