torstai 9. heinäkuuta 2015

HOW TO // Valkoinen teeleipä

Moikka!

Jälleen kerran kaivetaan leipurinlakki teetwistejämme varten. Tänään nimittäin tehdään kauraisa peltileipä valkoisella teellä ja yrteillä maustettuna.

Valkoinen teeleipä




Tarvittavat ainekset:

(1 uunipellillinen)

3 dl vettä
2 dl maustamatonta jogurttia
3 dl kaurahiutaleita
1 ps kuivahiivaa (11 g)

1 tl suolaa
½ dl öljyä (esim. rypsi, auringonkukka, oliivi...)
½ dl hunajaa
1 dl erilaisia yrttejä (esim. persilja, rosmariini, korianteri...)
1 rl valkoista teejauhetta
6 dl vehnäjauhoja






Step by step:

1. Sekoita vesi ja jogurtti. Lämmitä ne noin 42 asteiseksi esimerkiksi kattilassa miedolla lämmöllä.

2. Yhdistä kaurahiutaleet ja hiiva erillisessä kulhossa. Kaada lämmitetty vesi ja jogurtti -seos niiden sekaan.

3. Lisää joukkoon suola, öljy, hunaja, yrtit ja teejauhe.

4. Lisää jauhot sekaan vähitellen. Sekoita koko ajan. Sekoita taikinaa vielä hieman, kun kaikki jauhot on lisätty.

5. Kaada ja levitä taikina pellille. Jauhotut kädet auttaa tässä kohtaa. Taikina jää tarkoituksella löysäksi ja kosteaksi, koska sitä ei tarvitse leipoa mihinkään muotoon sen kummemmin.

6. Anna vetäytyä leivinliinan alla noin tunnin ajan. Laita sitten 200 asteiseen uuniin noin 15 minuutiksi. 

7. Anna hetken jäähtyä leivinliinan alla ja ei muuta kuin nauttimaan!




Hyvä setti! Valkoinen teejauhe sopii erinomaisesti leipomiseen, koska valkoisessa teessä on itsessään hauskan pullainen tuoksu. Ohjekin on varsin yksinkertainen ja aktiviista leipomista on hyvin vähän.

Tarjoile esimerkiksi mansikoiden ja brie -juusto kanssa. Herkkua tulee.





Menkääs kokeilemaan!

-Miikka 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti