tiistai 26. elokuuta 2014

NERD ALERT // Kiinan teekorkeakoulut

Moikka!

Tänään meillä onkin ajankohtainen aihe, sillä Suomessakin koulut ovat alkaneet ja viimeisetkin yliopisto-opiskelut alkavat todennäköisesti ensi viikolla. Luvassa onkin enemmän tälläinen "fun fact" -tyyppinen tieto, kun puhutaan Kiinan teekorkeakouluista. Suomalaisen korvaanhan se kuulostaa hieman oudolta, että voi opiskella ohjelmissa nimeltä 'Arts of Tea,' 'Tea culture' ja 'Tea management.'

Selvää on, että eri koulutuspaikat ovat luotu sitä varten, että työmarkkinoilla on niille taidoille kysyntää. Erään lähteen mukaan Kiina tuottaa yli kolmasosan kaikesta maailman teestä, jolloin saattaa kuvitella, että teetyöpaikkojakin riittää.

Kiinan teetuotanto ~1500 tonnia (2011). Lähde: http://chinaag.org/production/china-agriculture-crops/tea-coffee/
  
Teekoulutusohjelmat keskittyvät Kiinassa Zhejiangin -alueelle, joka on yksi suurista teetä tuottavista provinnseista. Zhejiangiin teekoulutuspaikat ovat varmaankin muodostuneet sinne perustetun 'Teen tutkimuskeskuksen' myötä. Meilläkin on useita teelajikkeita kyseiseltä alueelta, esimerkiksi teiden shamppanja.

Kiinan teetuotannon osuus provinsseittain (2011). Lähde: http://chinaag.org/production/china-agriculture-crops/tea-coffee/
Englanninkielisellä Google -haulla löytyikin englanninkielinen teekoulutusohjelma, joka valmistaa oppilaita teehuoneiden johtamiseen tai miksipä ei ihan teeyrittäjiksi. Täytyy varmaan meidän Teabib:läisten lähteä sinne!
____

Tsemppiä ja menestystä kaikkien lukijoiden koulutielle. Ensi viikolla NERD ALERT -osiossa tulee tiukka kaksikamppailu otsikolla Tee vs. kahvi. Tule silloin paikalle!

-Miikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti