tiistai 11. marraskuuta 2014

NERD ALERT // Kolme näkökulmaa teehen

Moi!

Jatketaan vielä tällaisella lähes reaaliaikaisella Anssin Kiinan matkan päivityksellä. Eräs teeviljelijä Xihussa kertoi hänelle, että teetä tulisi nauttia maksimoiden haju-, maku- ja näköaistin ärsykkeitä. Hän kuvaili, että parhaan teen eri aisteille saa seuraavalla prosessilla:

1. Tuoksu

Teestä lähtee paras tuoksu, kun se haudutetaan kiehuvaan veteen. Silloin maku tietenkin kärsii monilla lajikkeilla, joten nestettä ei ole edes tarkoitettu juotavaksi.




2. Maku

Kaada haisteluun tarkoitettu haude pois ja kaada teelle sopivan lämpöinen vesi astiaan. Säilytä siis teelehdet edellisestä vaiheesta. Nyt teen maku virittyy huippuunsa.




3. Ulkonäkö

Juo edellisen vaiheen teetä 1/3 ja kaada astiaan lisää vettä. Nyt tee on ulkonäöltään kaunein.



____

Teeviljelijä kertoi myös, että teetä kannattaisi nauttia vain läpinäkyvästä astiasta, koska teen ulkonäkö on niin iso osa koko nautintoa. Voin kyllä henkilökohtaisesti kompata hänen sanojaan. Se todella on merkittävä ominaisuus huippulaatuisessa teessä.

Täytyy huomauttaa, että viljelijä oli Xihusta ja hän tuotti Xi Hu Long Jingiä. Itse kokeilin tätä prosessia Gunpowder -teellä, eikä se välttämättä toimi samalla tavalla, koska teelehdet ovat erilailla valmistettu ja muotoiltu.

Ensi tiistaina taas NERD ALERTIA.

-Miikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti