Johan oli aikakin käyttää teetä myös leivonnassa. Tehdään nimittäin Matchalla ja tummalla suklaalla maustettuja pikkuleipiä.
Vihreä tee-keksit
Tumman suklaan ja Matchan pyhä liitto toimii kyllä erinomaisesti (aina). Leipomisvaiheessa, kun yhdistin Matchan ja tumman suklaan jauhojen joukkoon, niin niistä heti kantautui erinomainen tuoksuyhdistelmä. Tämä resepti on myös älyttömän helppo ja nopea tehdä.
Tarvittavat ainesosat:
(6 melko kookasta keksiä)
4 dl mantelijauhoa
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1/4 tl suolaa
3 rl voita (eläin- tai kasvikunnasta)
3 rl maitoa (eläin- tai kasvikunnasta)
1 dl suklaahippuja
4 tl Matcha -jauhetta
Step by step:
1. Ota voi lämmittelemään ennen kuin aloitat mitään muuta. Se saisi olla huoneenlämpöistä, jotta se sekoittuisi hyvin jauhoihin.
2. Laita uuni lämpiämään 175ºC.
3. Yhdistä mantelijauhot, sokeri, leivinjauhe, vanilliinisokeri ja suola sopivan kokoisessa astiassa.
4. Lisää joukkoon voi, maito, suklaahiput ja Matcha -jauhe. Sekoita tovi, niin saat lopulta mukavasti muovailtavaa taikinaa.
5. Leipase taikinasta sopivan kokoisia pikkuleipiä (itsellä hyvin karkeasti noin 6 cm halkaisija ja 1 cm korkeus) ja aseta uunipellille erilleen toisistaan.
6. Paista uunissa noin 15 min.
7. Jäähdyttele keksejä hetki ja nauti!
____
Uuh, amazing. Kannattaa kokeilla.
On meinaa törkyhyvää ja helppo valmistaa. Lisäksi tietenkin Matchassa on valtava määrä flavonoideja ja muita terveyttä edistäviä aineita.
Nähdään taas ensi viikolla HOW TO -osion merkeissä!
-Miikka
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti