Anssi on tosiaan ollut Kiinassa nyt muutaman viikon ja tulee ensi torstaina takaisin Suomeen. Hän oli viime viikolla käymässä Zhejiangin maakunnassa, Hangzhou city:ssä, jonka sisällä on Xihu niminen alue, josta tulee Kiinan kuuluisin tee Xi Hu Long Jing.
Huoleton hauduttaminen
Huoletonta teen hauduttamista Hangzhou city:ssä. |
Paikallista ylpeyden aihetta nauttiessaan Anssille kävi ilmi, että Hangzhou city:ssä teen hauduttamisesta ei tehty mitään numeroa. Teelehdet haudutetaan vapaasti samassa kupissa kuin mistä tee nautitaan ja teelehdet jätetään mukiin. Kiinalaiset sanoivat: "näin se tee kuuluukin tehdä." Eikä se teelehtien loputon uittaminen edes kuulemma tehnyt teestä kitkerää.
Tälläiseen haudutustapaan kuitenkin liittyy yksi varoituksen sana... Veden tulee olla juuri oikean lämpöistä! Liian kuuma vesi saa teen maun muuttumaan kitkeräksi ja pitkä haudutusaika vaan korostaa sitä.
Teabib:n sivuilla ilmoitamme Xi Hu Long Jing:lle haudutusohjeen: "1-2 teelusikallista kupilliseen 70-80ºC vettä. Hauduta noin 1 minuutti."
Jos haluaa alkaa hauduttamaan tällä huolettomalla menetelmällä, kannattaa tehdä se 70ºC veden kanssa.
____
Palataan taas ensi tiistaina NERD ALERT -osion pariin!
-Miikka
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti