tiistai 3. maaliskuuta 2015

NERD ALERT // Teen monipuolisuus

Moikka!

Tämän blogin kautta lukijoille on toivottavasti välittynyt ajatus siitä, että käsinpoimittu ja -tehty tee on hyvin monikäyttöistä. Se on ollut alusta asti tarkoitus!



Sen monipuolisuudesta tosin kertoo muutama muukin asia. Makukokemukseltaankin huippulaatuinen tee on huomattavasti laajempi: siinä on 1200 erilaista aromia, kun taas kahvissa niitä on 700-800 ja viinissä 400-500.

Erilaisia teelajikkeita on maailmassa noin 4000. Teen tuottajamaita on noin 45 ja ainakin Kiinassa teen valmistajat ovat erikoistuneita joihinkin tiettyihin teelajikkeisiin. Toisin sanottuna tietyiltä tiloilta tulee aina tiettyjä teelajikkeita, joita kyseisellä tilalla on perinteisesti valmistettu sukupolvien ajan. Vähän niin kuin viineilläkin.

Tee on maailman toiseksi juoduin juoma veden jälkeen. Katsotaan vahvistuuko sen asema tulevaisuudessa, kun esimerkiksi viime viikolla Forbes:n nettisivuilla kirjoitettiin, että jenkkinuoret ovat kovaa vauhtia vaihtamassa kahvin teehen. Nyt 18-29-vuotiaat juovat USA:ssa yhtä paljon teetä kuin kahviakin.

 

___

Aika huikea homma. Ensi viikolla taas lisää NERD ALERT:ia!

-Miikka



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti