tiistai 10. maaliskuuta 2015

NERD ALERT // Violetti tee

Moikka!

Tämän vuoden alkupuolella törmäsin netissä uuteen teetuttavuuteen: violetti tee. Tähäkään päivään mennessä en ole löytänyt sitä kotimaisista teekaupoista, jotta olisimme päässet tutustumaan uuteen teelajikkeseen tarkemmin.

Violetti tee


Kuvan lähde: http://lakemissoulateacompany.com/wp-content/uploads/2012/10/handcrafted_purple.jpg


Eilen sain yhteyden kenialaiseen teeviljelijään, joka tuottaa myös violettia teetä. Kyselin häneltä heti innokkaana, että mitä tämä uusi tee on ja miten se poikkeaa tunnetuista teelajikkeista. Tässä vapaa käännös hänen kommenteistaan:

"Violetti tee on muunnelma mustasta teestä, jota Kenyan teetuottajat ovat kehittäneet 25 vuoden ajan. Teelehdet ovat väriltään tumman violetteja ja ne valmistetaan perinteisesti käsin melko samanlaisella prosessilla kuin musta tee. Siinä on poikkeuksellisen korkea määrä antioksidentteja ja tutkimukset ovat osoittaineet sen hidastavan joidenkin vakavien sairauksien (korkea kolesteroli, syöpä, HIV...) etenemistä.

Violetti tee on hyvin harvinainen supertee, jossa on runsaiden terveysvaikutusten lisäksi erinomainen maku. Näiden omaisuuksien myötä uskomme sen kehittyvän uudeksi trenditeeksi."

Kuulostaa potentiaaliselta. Toivottavasti saamme samplet pian, niin pääsee kokeilemaan!

-Miikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti