tiistai 31. maaliskuuta 2015

NERD ALERT // Kahvinlehtitee

Moikka!

Viime viikolla pääsimme tutustumaan aivan uuteen teeinnovaation, kun saimme samplet kahvinlehtiteetä, joka on peräisin Nicaragualaisen kahvintuottajan pensaista. 

Kahvinlehtitee




Kyseisen viljelijän mukaan kahvintuotanto on kannattavaa vain kolme kuukautta vuodessa, kun on kahvipapujen sadonkorjuun aika. Pensaat kuitenkin tuottavat lehtiä ympäri vuoden joten kahvinlehtitee tarjoaisi tasaisemman elannon viljelijöille ja koko kyläyhteisölle.

Saamamme näyte oli valmisettu mustan teen prosessin mukaisesti, joten sen ulkonäkö, väri ja makukin muistutti paljon mustaa teetä kuitenkin omine vivahteineen. Ei kannata kuitenkaan kuvitella mielessään, että se olisi kahvin makuista!

Toimittaja kertoi myös, että kahvinlehtiteessä on enemmän antioksidantteja kuin vihreässä teessä. Totuus tietysti selviää vasta tarkempien puolueettomien tutkimusten myötä.

Saamamme näyte oli pussiteetä, joten jatkamme etsintöjä parempilaatuisten irtolehtien löytämiseksi. Toivottavasti voimme pian tarjota kahvinlehtiteetä verkkokaupassamme!

-Miikka



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti