tiistai 30. kesäkuuta 2015

NERD ALERT // Matchan tuotannosta

Moikka!

Pari sanaa matchan tuotannosta. Aiemmassa postauskessa on jo käsitelty matchaa tarkemmin, mutta ihan lisäyksenä kaksi asiaa, jotka tekävät matchan tuotannosta todella siistiä:
 



1. Aito matcha tehdään japanilaisen vihreän Gyokuro teen lehdistä, joiden erikoisuutena on säännöstelty auringon valon saanti. Noin kuukausi tai pari ennen poimimista auringon valon pääsyä lehtiin aletaan vähentää asteittain. Se hidastaa lehtien kasvua, stimuloi lehtivihreän eli klorofyllin tuotantoa, tekee lehdistä intensiivisen värisiä ja lisää aminohappojen tuotantoa. 

Matchan persoonallinen maku johtuukin pitkälti tuosta lisääntyneestä aminohappojen määrästä.

2. Ennen teen jauhamista, teelehdistä poistetaan kaikki oksat, varret ja varput. Lisähuomiona: 30 g matchan aikaansaamiseksi kivimylly joutuu työstämään teelehtiä noin tunnin ajan. Lopputulos onkin todella mahtava.

-Miikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti