torstai 23. lokakuuta 2014

HOW TO // Appelsiini-Cointreau teetoti

Moikka!

Alkuun pahoittelut, että viime viikon HOW TO -osio jäi väliin (ilmoittamattakin vielä kaiken lisäksi). Allekirjoittaneella oli täyttä tykitystä koulussa ja Anssi on edelleen Kiinassa työasioilla. ;)

Tänään tulee taas uusi teetoti tuttavuus, joka sopii erinomaisesti kehon lämmikkeeksi nyt, kun Suomessakin kolkutellaan pakkasasteita.

Appelsiini-Cointreau teetoti



A-C teetoti on todella helppo valmistaa ja sitä tulee nopeasti useammallekin halukkaalle. Nauti siis yksikseen tai kaksisteen, tai tarjoa vähän terävämpänä teekutsujen startterina.

Tarvittavat ainesosat:
 
 1 annos

4 cl Cointreau
1,5 dl mustaa teetä (itsellä Lychee black tea)
1 tl hunajaa
1 kanelitanko
1/6 Appelsiini



Step by step

1. Laita vesi kiehumaan. Valmistele samalla muut ainekset käyttökuntoon.

2. Laita hunaja tarjoilulasin pohjalle.

3. Lisää Cointreau lasiin.

4. Hauduta tee ohjeen mukaisesti (Lychee: 95 ºC & 4 min). Itse käytän 2 tl teelehtiä per 1,5 dl vettä, jotta saan hieman vahvempaa teetä. Kaada tee lasiin.

5. Lisää appelsiiniviipale ja kanelitanko. Sekoittele juomaa kanelitangolla, jotta hunaja liukenee kunnolla ja Appelsiinistä irtoaa hieman raikasta makua.

6. NAUTI


____

NOTE: Lychee black tee on itsessään jo melko makeaa, joten Cointreaun makeutta leikkamaan tähän toimii hyvin myös maustamattomat mustat teet (Tan Yang Kungfu, Yunnan black tea, Keemun...). Kokeile itse mikä tuntuu parhaimmalta!
____

Voin kertoa, että toimii. Tulee äärimmäisen mukava ja rento olo tämän teetotin jälkeen. Isommalle porukalle tarjoattessa ei tarvitse pelätä, etteikö joku tykkäisi, koska tämä on sopivasti mausteinen, makeahko ja helposti lähestyttävä.



Ensi viikolla HOW TO -osiossa mennään taas teen kanssa keittiön puolelle ja tehdään vihreällä teellä viritettyä couscousia. Tulee siis palvelimille!

-Miikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti