torstai 2. huhtikuuta 2015

HOW TO // Cashew-pohjainen chai-jäätelö

Moikka!

Kalseasta ilmasta huolimatta aina on hyvä syy syödä jäätelöä. Ja tätä jäätelöä voi kuitenkin syödä ilman hyvääkin syytä, koska se sisältää suhteellisen synnittömiä ainesosia.

Cashew-pohjainen chai-jäätelö 




Tarvittavat ainekset:

3,5 dl cashew-pähkinöitä (liotettava ensin vedessä)
2,5 dl kevyt kookosmaitoa
1/2 dl kookosöljyä
1/2 dl ruokosokeria
1/2 dl agave-siirappia (tai hunajaa)
1 tl jauhettua mustaa teetä
1/2 tl kanelijauhetta
1/4 tl inkiväärijauhetta
1/4 tl neilikkajauhetta
1/4 tl kaardemummajauhetta

+ Ripaus vaniljansiemeniä





 Step by step:

1. Liota cashew-pähkinöitä vedessä vähintään 4 tuntia ennen jäätelön valmistusta.

2. Poista liotusvesi ja kaada cashew-pähkinät blenderiin.

3. Lisää kaikki loputkin ainekset blenderiin.

4. Työstä aineksia niin kauan, että saat tasaisen pehmeän ja kermaisen seoksen. Itselläni siihen meni pari minuuttia.

5. Kaada seos pakkasenkestävään astiaan ja lykkää seos pakkaseen.

6. Ota seos pakkasesta noin 3 tunnin jäähtymisen jälkeen. Sekoita seosta niin, että saat rikottua muodostuneet kiteet. Laita seos taas pakkaseen ja toista 2 tunnin päästä. Laita jäätelö vielä pakkaseen vähintään kahdeksi tunniksi ennen tarjoilua.

7. Nyt sinua odottaa pakkasessa valmis, superherkullinen chai-jäätelö!

NOTE: Jos sinulla on kotona jäätelökone, niin unohda vaiheet 5 ja 6.




___

Oh my. Todella hyvää! Lopputulos on niin pehmeä, että on vaikea uskoa jäätelön olevan täysin kermaton ja maidoton. Lisäksi kookoksen ja chai-mausteiden yhdistelmä toimii mielettömän hyvin. 

Älä pelästy pitkää valmistusaikaa, aktiivista tekemistä tässä on yhteensä ehkä vartin verran. Suosittelen testamaan, koska tämä on todella herkkua!

Hauskaa ja maistuvaa Pääsiäistä!





-Miikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti